Vendor of Seller account kiezen

Home / Amazon Insights / Vendor of Seller account kiezen

Vendor of Seller account kiezen

Door
In Amazon Insights

Vendor Central of Seller Central kiezen

De vindbaarheid van uw producten op Amazon hangt af van de verkoopmogelijkheid die u heeft gekozen. U kunt kiezen tussen Vendor Central of Seller Central. Hieronder vindt u een gerichte uitleg over de verschillende verkoopmogelijkheden op Amazon.

Seller Central

Verkoopt u zelf en onder uw eigen naam op Amazon? U dat geval verlopen uw verkopen via Seller Central. U betaalt een vast bedrag per maand en een commissie die varieert per productgroep. Hierbij kunt u kiezen voor Fulfillment by Amazon (FBA). Amazon zorgt in dit geval voor de verzending, customer service en retouren.

Vendor Central

De tweede optie is Vendor Central. Hierbij koopt Amazon producten bij u in. Daarnaast is Amazon de leverancier. In plaats van handelaar neemt u hier de rol van distributeur op zich. Dit verandert de manier waarop u binnen Amazon omgaat met klanten, de aanwezigheid van uw merk binnen het platform en in hoeverre u in staat bent de inhoud te controleren.

Fulfillment by Amazon

U kunt ervoor kiezen om het fulfillment en de klantenservice volledig uit te besteden aan Amazon door middel van een FBA-(Fulfilment by Amazon-) overeenkomst of door het zelf te doen.
Met een FBA-account heeft u voor een groot deel het gemak van Amazon Vendor. Het is hier wel van belang dat u nadenkt over uw product-listing en de marketing. Het voordeel van een FBA-overeenkomst is dat u geen omkijken heeft naar uw buitenlandse klantenservice. Verder worden negatieve reviews door Amazon opgelost en wordt uw product eerder in de Amazon Buy Box getoond. Heeft u vragen over verkopen op Amazon en wilt u sparren of een gericht advies? Neem vandaag nog contact op met een van onze Amazon specialisten.

Recente Berichten

Laat een bericht achter

© 2019 Verkopen-op-amazon.nl