Vendor Central of Seller Central

Hoe u vindbaar bent op Amazon en hoe uw producten verkocht worden hangt af van welke verkoopmogelijkheid u gekozen hebt.

Seller Central

Verkoopt u zelf onder eigen naam op Amazon, dan gaat dit via Seller Central. U betaalt een vast bedrag per maand en een commissie die varieert per productgroep. Hierbij kunt u kiezen voor Fulfillment by Amazon (FBA), waarbij Amazon zorgt voor de verzending, customer service en retouren.

Vendor Central

De tweede optie is Vendor Central, waarbij Amazon producten direct bij u inkoopt en u leverancier van Amazon bent. In plaats van handelaar neemt u hier de rol van distributeur op u. Dit verandert de manier waarop u binnen Amazon omgaat met klanten, hoe uw merk aanwezigheid is op het platform en in hoeverre u in staat bent de inhoud te controleren.

Fulfilment by Amazon

U kunt ervoor kiezen om het fulfillment en de klantenservice volledig uit te besteden aan Amazon door middel van een FBA-(Fulfilment by Amazon-) overeenkomst of door het zelf te doen.

Met een FBA-account heeft u voor een groot deel het gemak van Amazon Vendor, maar de volledige controle op uw productlisting en marketing. Het voordeel van een FBA-overeenkomst is dat u geen omkijken heeft naar uw buitenlandse klantenservice, dat negatieve reviews door Amazon zelf worden opgelost en dat u eerder in de Amazon Buy Box wordt getoond.

© 2019 Verkopen-op-amazon.nl